Svijet
0

Majka optužena za kupovinu oružja četrnaestogodišnjaku

FENA
Michele Cossey, majka 14-godišnjaka iz mjesta Plymouth Meeting u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, kod kojeg je policija zaplijenila cijeli arsenal oružja nabavljenog navodno za napad na školu, u petak je optužena zbog kupnje vatrenog oružja sinu, izvijestila je TV mreža MSNBC.

"To nije najbolje roditeljstvo koje sam vidio i nju se mora pozvati na odgovornost", izjavio je državni tužitelj okruga Montgomery Bruce Castor Jr., navodeći da je utvrđeno da je Cossey sinu kupila pištolj i pušku kalibra 22mm, te poluautomatsku pušku kalibra 9mm.

Njezin sin, čije ime nije objavljeno, navodno je smatrao da je žrtva "bullyinga" i pokušao je pridobiti drugog dječaka za napad na srednju školu Plymouth Whitemarsh, po uzoru na poznati napad u školi Columbine u državi Ohio, godine 1999.

Postupajući po dojavi jednog učenika i njegova oca, policija je u dječakovoj sobi u četvrtak pronašla 30-ak zračnih pušaka, sablje, noževe, nekoliko ručnih bombi kućne izrade i priručnik o njihovom sastavljanju, video snimke napada u Colombineu i filmove s nasiljem.

Dječak je u petak izveden pred maloljetnički sud u Norristownu, gdje je odlučeno da ostaje u pritvoru i da će biti podvrgnut psihijatrijskom promatranju. Tužitelj je ocijenio da je 14-godišnjak "emocionalno poremećena osoba".

Njegova majka optužena je za nezakonit transfer vatrenog oružja, maloljetničko posjedovanje vatrenog oružja, ugrožavanje dobrobiti djeteta i njegovo zanemarivanje. Tužitelj Castor je kazao da Michele Cossey nije optužena za pomaganje maloljetniku u planiranju napada, te kako ne misli da je napad neposredno prijetio.