Svijet
0

Majka djevojčice Marije pronađene u Grčkoj je Bugarka Sasha Ruseva?

Klix.ba
Maria sa parom kod kojeg je pronađena
Maria sa parom kod kojeg je pronađena
Biološka majka djevojčice Marije pronađene u romskom naselju u Grčkoj je možda žena iz Bugarske.

Vjeruje se kako se Bugarka porodila u grčkom gradu Lamia u blizini Farsala, u kojem je četverogodišnjakinja pronađena u romskoj porodici prošle sedmice. Mediji navode da je žena identifikovana kao Sasha Ruseva, 35-godišnja majka desetero djece rodom iz grada Burgasa, na bugarskoj obali Crnog mora.

Ruseva je sada u iščekivanju rezultata DNK testa kako bi se utvrdilo je li plavokosa djevojčica njena kćerka. Djevojčicin otac bi navodno mogao biti Atanas Ruse, partner ove Bugarke.

Grčki mediji prenose riječi različitih izvora, od kojih neki kažu kako je Ruseva prodala djevojčicu ljudima kod kojih je pronađena, a neki tvrde da ju je ostavila u bolnici nakon poroda. Grčka i Bugarska policija zajedno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Komšije ove Bugarke su novinarima kazali kako ona ima najmanje četvero djece koja su plava poput Marije.

Christos Salis (39) i Eleftheria Dimopoulou (40), kod kojih je djevojčica pronađena, su optuženi za otmicu djeteta, ali oni tvrde da to nisu učinili i da im je djevojčica data da se brinu o njoj, jer roditelji nisu bili u mogućnosti. Kazali su da su dijete dobili od para iz Bugarske.