Svijet
0

Magdeburg: E. coli pronašli i u krastavcima na otpadu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Opasnu bakteriju E. coli pronašli su i u ostacima krastavaca na otpadu u gradu Magdeburgu, u pokrajini Saskoj, potvrdio je ministar zdravstva pokrajine Saske. Krastavci su pronađeni u smeću jedne obitelji čiji su svi članovi zaraženi E. coli.

"Prošle sedmice pronašli smo bakteriju u krastavacima koji su pripadali obitelji koja se razboljela 19. maja. Njihova kćer je još u bolnici, otac je u dobrom stanju i nije trebao biti hospitaliziran, a majka je kratko vrijeme bila u bolnici. Kćer je označena kao nositelj opasne bakterije", kazao je Norbert Bischoff za Reuters napominjući kako ne znaju porijeklo ni bakterije ni krastavaca.

Također, u Njemačkoj je preminuo 73-godišnji muškarac koji je uz E. coli imao i druge zdravstvene probleme te se još ne zna je li podlegao isključivo bakteriji.

Američki CNN javlja da je Njemačkoj zaraženo 2.648 ljudi, ali njemački ministar zdravstva Daniel Bahr kazao je u srijedu kako se broj zaraza smanjuje.

Španjolski seljaci podijelili su 30 tona voća i povrća kako bi ublažili strah za zdravlje koji još uvijek nanosi štetu proizvođačima nakon što su nepravedno optuženi za smrtonosnu zarazu bakterijom Escherichijom coli u Njemačkoj.

Češka je započela testiranje govedine i svinjetine uvezene iz Njemačke zbog bojazni od E. coli, bakterije koja je dosad u Evropi odnijela najmanje 22 života, prenijele su agencije.