Svijet
144

Mafija upozorila IDIL: Ne približavajte se New Yorku

Klix.ba
Italijanska mafija je objavila kako će braniti građane New Yorka od IDIL-ovih terorista, te kako se za tako nešto nalazi u mnogo boljoj poziciji od agencija kao što su FBI i CIA.

"Mafija ima lošu reputaciju, ali uglavnom nezasluženu. Kao i sve u životu i ovaj posao ima svoje dobre, loše i zle strane. Globalni porast terorizma daje mafiji šansu da pokaže svoju dobru stranu", rekao je za IB Times Giovanni Gambino, sin jednog mafijaškog bosa.

Što se tiče američke policije i obavještajnih službi, Gambino ističe da su previše spori, te kako ne poznaju "pravila ulice".

"Oni često ne vide kompletnu sliku stanja. Mislim da im za to fali uličnog iskustva. Također, njima za svako djelovanje trebaju odobrenja nadležnih, a nama ne", kaže Gambino.

Kako prenosi IB Times, italijanska mafija u New Yorku posljednjih decenija doživjela je veliki pad snage, prvenstveno zbog hapšenja visokopozicioniranih članova ove kriminalne skupine. Međutim, posljednjih nekoliko godina zabilježen je blagi uspon.

"Svi građani New Yorka mogu se osjećati sigurni, jer nećemo dozvoliti tim luđacima da ih teroriziraju. Zna se ko je i ko će uvijek biti vladar ulica New Yorka", kategoričan je Gambino.