Slavni uz Obamu
0

Madonna, Oprah i Clooney slavili Obaminu pobjedu

Sarajevo-x.com
Slavna pjevačica Madonna sinoć je u velikom stilu proslavila pobjedu Baracka Obame na sinoćenjem koncertu u San Diegu, a i ostale Obamine pristalice iz svijeta slavnih su odale počast novom predsjedniku.

Madonni, koja je na početku koncerta zapljeskala Obami i rekla okupljenim fanovima da je "sretna što može s njima podijeliti historijsko veče", pridružila se i Oprah Winfrey.

Poznata voditeljica i humanitarka je plakala od sreće na skupu u čikaškom Grant Parku, a za TV show "Insider" izjavila je daje bila "jako, jako uzbuđena, i da je odjednom preplavio neki val smirenja i zadovoljstva".

"Čestitam svom novom predsjedniku na historijskoj pobjedi i tvrdim da je vrijeme da ujedinimo zemlju i da se uhvatimo ukoštac sa izazovima s kojima se nove generacije ne znaju nositi", stoji u službenoj izjavi Georgea Clooneyja.

Kontroverzni reditelj Michael Moore na svom websiteu je objavio dirljivu poruku američkoj naciji:

"Ko to među nama nije ostao bez riječi? Suze su samo tekle. Suze sreće. Suze olakšanja. Velika erupcija nade preplavila je vrijeme dubokog očaja."

Glumica Scarlett Johansson, koja je Obamu podržavala tokom kampanje, rekla je da je "nada kojom je Obama obasuo SAD jednostavno zarazna".

Pjevač Kanye West, čija majka Donda je umrla prošle godine, na svom blogu je postavio sliku Baracka Obame i napisao:"Pogledaj, mama..Obama je pobijedio!"