SAD
0

Madoffov automobil na aukciji

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Automobil marke "mercedes-benz" koji je nekad pripadao poznatom brokeru s Wall Streeta osuđenom za prevaru ogromnih razmjera Bernardu Madoffu, bit će prodat na aukciji ove sedmice, objavile su sinoć američke vlasti.

Na aukciji zakazanoj za petak naći će se Madoffov crni "mercedes E320" karavan iz 2001. zajedno s još desetinama vozila koje je šerifska služba SAD-a zaplijenila od drugih dužnika, prenio je Reuters.

Ta služba je ranije saopćila da će na aukciji biti ponuđen i Madoffov stan u New Yorku.

Bivši predsjednik elektronske berze "Nasdaq" se nalazi na odsluženju zatvorske kazne od 150 godina zbog prevare vrijedne 65 milijardi dolara.

Sredstva ostvarena prodajom njegovih nekretnina i pokretnina, uključujući 9,41 milion dolara dobijenih za vilu s pogledom na Atlantski okean, bit će iskorištena za naknadu štete njegovim žrtvama.

Vrijednost Madoffovog crnog "mercedesa", koji je prešao 66.130 kilometara i u odličnom je stanju, procjenjuje se na 14.000 dolara, objavila je firma za procjenu vozila "Kelly Blue Book".

Pored toga, očekuje se da će Madoffov sedmosobni dupleks na Manhattanu s terasom oko čitavog stana i pogledom na luksuzni East Side biti prodat za osam do deset miliona dolara.