U olupini kruzera Concordia
0

Mađar identificiran među tijelima, jedna Njemica pronađena živa

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Jedno od pet tijela pronađenih u utorak u olupini kruzera Concordia identificirano je kao tijelo člana mađarske posade, dok se jedna Nijemica, koja se smatrala nestalom, pojavila pred vlastima svoje zemlje, saopćile su u srijedu talijanske vlasti.

Žrtva je Mađar Sandor Feher, pojasnio je izvor. Pet tijela muškaraca koji su imali spasilačke prsluke otkrili su ronioci na više od 20 metara dubine.

Njemačka putnica koja je smatrana nestalom pronađena je u svojoj zemlji gdje se prijavila lokalnim vlastima, rekao je Giuseppe Linardi, gradonačelnik Grosseta, grada u blizini mjesta brodoloma.

"Gertrud Goergen, koja je smatrana nestalom živa je i nalazi se u Njemačkoj“, rekao je gradonačelnik novinarima.

"Nećemo stati dok ne budemo sigurni da na brodu nije ostala nijedna osoba“, odgovorio je AFP-u Filippo Marini, glasnogovornik obalske straže, na pitanje o mogućem nastavku potrage za nestalim.

Concordia je doživjela brodolom u noći s petka na subotu u blizini talijanskog otoka Giglio, nakon što je udarila u stijenu. Na brodu se nalazilo 4.229 osoba, od kojih više od 3.200 putnika 60 nacionalnosti i hiljadu članova posade (posluga, kuhari, magacioneri, muzičari, glumci, zabavljači i slično) iz 40 zemalja.

Zvaničan broj poginulih je 11. Još uvijek se smatra nestalim 26 osoba, od kojih se neke, bez sumnje, nalaze među žrtvama čija tijela nisu još identificirana.