Bivši policajac tvrdi
0

"Maddy je oteta da bi bila voljena"

Sarajevo-x.com
Madeleine McCann je živa, a oteo ju je neko ko je jako želio da ima dijete, tvrdi nekadašnji policajac u potrazi za djevojčicom.

David Edgar u ponedjeljak je izjavio da je ubijeđen kako Maddie nije ubijena te negirao sve dosadašnje protpostavke u vezi njenog nestanka.

52-godišnji otac dvoje djece smatra da je Madeleine jednostavno bila "na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme" kada je u maju 2007. oteta iz porodične vikendice u portugalskom mjestu Praia da Luz. Tada su joj bile tri godine.

Roditelji djevojčice Kate i Gerry spremni su tužiti nekadašnjeg policijskog šefa Goncaloa Amarala zbog "uvredljivih" izjava koje je dao u javnost nakon njenog nestanka.

"Svi se nadamo da ju je odveo neko ko želi da ima dijete o kojem će se brinuti. To je također i moja teorija jer je podupiru očigledne činjenice", kaže Edgar i dodaje da drugačiji pristup nema osnova jer bi neko već "progovorio" kako bi dobio novac koji porodica nudi za informacije o njoj. U drugom slučaju, tvrdi on, nema nikakvih dokaza koji ukazuju da je riječ o otimačima-pedofilima, niti ubistvu koje su počinili roditelji.

"Postoje osnovi vjerovanja da je Madeleine živa. Mogu to poduprijeti dokazima", kaže Edgar.

Roditelji nestale Britanke prisustvovat će danas obilježavanju Međunarodnog dana nestale djece u Londonu, gdje će se podijeliti tugu sa drugim porodicama koje su također izgubile svoje potomke.