Inspektor o slučaju McCann
0

"Maddie je umrla u kući za odmor"

Sarajevo-x.com
Madeleine McCann je umrla u kući u kojoj je njena porodica bila na odmoru - riječi su inspektora koji je vodio ovaj slučaj nestanka djeteta, a koji je prošle sedmice zatvoren nakon što nisu pronađeni dokazi da je djevojčica umrla, ubijena ili kidnapovana.

Bivši nadležni u ovom slučaju, Goncalo Amaral izjavio je da Maddie nije tu i ubijena. Ističe kako je ubijeđen da djevojčica koja je nestala iz odmarališta u portugalskom mjestu Praia de Luz 3. maja 2007. neće biti pronađena živa. Ovaj inspektor je izbačen sa slučaja McCann pet mjeseci nakon početka potrage za četverogodišnjakinjom jer je javno kritikovao rad britanske policije.

Optuživao je i roditelje djevojčice Kate i Gerryja da su je ubili, ali je na portugalskoj televiziji u zadnjem obraćanju javnosti istakao: "Nije ubijena u apartmanu, ali je tamo umrla. Sumnjalo se i na roditelje jer su postojali određeni pokazatelji zbog kojih su oni osumnjičeni."

U odvojenim intervjuima optužio je britansku i portugalsku policiju da su pali pod uticaj 'kampanje' roditelja.

Glasnogovornik porodice na to je izjavio: "Gospodin Amaral konstantno daje ovakve izjave. Kate, Gerry i njihovi prijatelji nemaju ništa sa nestankom Madeleine."

Portugalske vlasti odlučile su da ponovo obrade svu dokumentaciju o ovom slučaju kako bi se odlučili za sljedeći potez. Time bi se sad penzionisanom inspektoru moglo dopustiti da izda knjigu o slučaju male Madeleine, javio je The Sun.