Svijet
11

London: Nakon što joj je djevojka "isprala mozak" majka ubila osmogodišnju kćerku

Klix.ba
Sadistička majka Polly Chowdhury osuđena je na 13 godina zatvora zbog ubistva osmogodišnje kćerke. Mala Ayesha Ali pronađena je mrtva u svom domu u istočnom Londonu sa više od 50 povreda po glavi, tijelu i udovima.

Na djevojčicinom tijelu su pronađeni i tragovi ujeda i opekotine. Djevojka njene majke Kiki Muddar osuđena je na 18 godina zatvora zbog istog zločina koji se dogodio u augustu 2013. godine.

Na suđenju je otkriveno da je Polly imala bizarnu vezu, a Kiki je koristila lažne Facebook profile kako bi je kontrolirala.

Aysha je terorisana u noći kada su njena majka i Kiki nosile maske. Nekoliko dana prije ubistva susjedi su čuli kako djevojčica vrišti, plače i moli svoju majku za milost.

Sudija Christopher Moss kazao je da su Ayeshini posljednji dani života bili ispunjeni okrutnošću i mizerijom koju ne može pojmiti zdrav razum.

Kiki je opisao kao "manipulativnu i slabu ženu koja je ušla u svijet ove porodice kako bi je razorila". Poslala je 40.000 tekstualnih poruka u procesu "ispiranja mozga" svoje djevojke Polly, kako bi je uvjerila da joj je kćerka "zla" i da ima "zlu krv".

U snimljenom telefonskom razgovoru sa prijateljem, koji je obavljen mjesec dana prije ubistva, Polly je nazvala svoju kćerku "vješticom" i prijetila je da će je ugušiti u kadi.

Ročištima je prisustvovao i Ayeshin otac Afsar Ali, kojeg je Polly putem sudskih zabrana prilaska pokušavala udaljiti od kćerke u periodu kada ju je zlostavljala.

"Ovo je u potpunosti uništilo moj život, sve do smrti. Voljela je život i svoju porodicu i željela je da bude dio sretne porodice. Bio sam superheroj, njen super tata. Razlog zbog kojeg sam dolazio svaki dan na suđenja jeste taj što sam želio proživjeti ono što je Ayesha doživjela i osjetiti bol", rekao je Ali.