Svijet
0

Ljubomorni Balkanac usmrtio četvero u Češkoj

FENA
Češki mediji u nedjelju su preplavljeni vijestima o tragediji u mjestu Petrvald, na istoku zemlje, u kojoj je ljubomorni Balkanac ubio iz pištolja svoju bivšu djevojku, njene roditelje i njenog novog dečka.

Policija je u nedjelju saopćila da je stranac upao na rođendansku proslavu noćas, sat poslije ponoći, i direktno, kao da ih strijelja, pucao na svoju bivšu djevojku, njenog novog dečka i njene roditelje.

"Svi su ostali na mjestu mrtvi. Na zemlji su ostali ležati 25-godišnja djevojka, 34-godišnji muškarac i njeni 47-godišnja majka i 50-godišnji otac", saopćila je novinarima glasnogovornica regionalne policije Sonja Štetinska.

Ubica je zatim digao oružje i na sebe, ali spasitelji su ga u posljednjem trenutku prevezli s teškim ozljedama i u kritičnom stanju u bolnicu u Ostravu.

Češka policija inače ne saopćava nacionalnost stranca počinitelja zločina, što nije učinila ni ovaj put, prenio je Tportal.hr.

Češki mediji, na temelju iskaza svjedoka, tvrde da je ubica s Balkana, i prema spekulacijama državljanin je Makedonije, Albanije ili Crne Gore.

Takva višestruka ubistva, a posebno kada je motiv ljubomora, velika su rijetkost u Češkoj i mediji u nedjelju o tragediji izvještavaju kao o najtežoj u posljednjih nekoliko desetljeća.