Svijet
31

Ljubitelj srpskih uniformi i osumnjičenik za ubistvo napokon uhapšen

Klix.ba
Nakon skoro sedam nedjelja potjere, osumnjičenik za ubistvo policajca Eric Matthew Frein uhapšen je u četvrtak u američkoj državi Pennsylvania.
Foto: EPA
Foto: EPA

Prema riječima lokalnih vlasti, Frein je pronađen i uhapšen u napuštenom aerodromu između gradova Henryville and Tannersville. On je priveden bez incidenta, a primjećen je dok su policijske snage provjeravale šire područje spomenutog lokaliteta.

U potjeri su pomogli i očevici koji su policiji davali korisne informacije. Kada je pronađen, Frein je bio naoružan sa jednim pištoljem i automatskom puškom, javlja CNN.

Također, iz Freinovog skloništa iznesen je određeni broj noževa, a policijski službenici pretražuju lokalitet zbog bojazni da je osumnjičenik sakrio nekoliko pušaka.

Podsjećamo, Frein je osumnjičen da je 12. septembra iz zasjede ubio policajca Bryona Dicksona, a ranio njegovog kolegu Alexa Douglassa.

Našoj javnosti Frein je poznat po fotografijama u kojima se nalazi u srpskim i četničkim uniformama. Osumnjičenik je zaljubljenik u vještine preživljavanja i vojne doktrine vojski istočne Evrope, uključujući bivšu Vojsku Republike Srpske.