Brazil
0

Ljekari pokušavaju izvaditi 50 igala iz tijela dvogodišnjaka

FENA
Hirurzi se nadaju da će ukloniti većinu od 50 metalnih šivaćih igala iz tijela dvogodišnjeg dječaka u Brazilu, ali su upozorili da su neke od njih previše blizu vitalnim organima da bi se izvadile.

Brazilski mediji javili su da je bivši očuh bebe uhapšen i da je izjavio policiji da je ubacio igle u dječaka uz pomoć dviju nepoznatih žena.

Policijski inspektor zadužen za slučaj, Helder Fernandes Santana, izjavio je novinskoj agenciji Agencia Estado da je ritual crne magije izveden nad dječakom jedan od motiva koje policija istražuje.

"Svi naši pripadnici usmjereni su na taj slučaj i prikupljaju informacije", kazao je.

Dječak je na odjelu intenzivne njege, a njegovo se stanje poboljšalo otkako je primljen, izjavio je dr Luiz Cesar Soltoski za Associated Press.

Soltoski, koji liječi dječaka, izjavio je kako se hirurzi nadaju da će ukloniti većinu igala - od kojih su neke duge i do pet centimetara - ali da će one u plućima morati pričekati dok se dječakovo disanje ne poboljša. Neke igle ne mogu se ukloniti jer su preblizu vitalnim organima ili čak unutrašnjim organima, dodao je on.

Dječakova majka, kućna pomoćnica, odvela ga je u bolnicu u malom sjeveroistočnom gradu Ibotirama prošlog četvrtka, rekavši da se on žali na bolove.

Tri dana kasnije, nakon što su rendgenski snimci otkrili mnoge od igala, liječnici su ga prebacili u veću bolnicu u obližnjem gradu Barreirasu.

Majka je izjavila policiji da ne zna kako su igle ušle u njenog sina, čije ime nije objavljeno zbog njegove dobi. Policija je u srijedu navečer uhapsila bivšeg očuha dječaka koji je preiznao krivično djelo, javila je brazilska Globo TV.

Dječakov otac Gessivaldo Alves ranije je izjavio novinama A Tarde kako vjeruje da je njegov sin mogao biti žrtva rituala crne magije. Alves je kazao da je obišao kuću u kojoj je dječak živio i pronašao neke predmete koji bi se mogli koristiti za prakticiranje crne magije.

Inspektor Santana nije odgovarao na telefonske pozive u srijedu navečer kako bi komentirao izvještaj TV Globo o hapšenju i priznanju bivšeg očuha. Niko nije odgovarao na telefionski poziv u policijskoj stanici u Ibotirami.

Liječnik je izjavio kako vjeruje da je jedna po jedna igla umetana u dječakovo tijelo.

"Smatramo da se to moglo učiniti samo probadanjem jer smo pronašli igle u plućima, lijevoj nozi i u raznim dijelovima grudnog koša. Nije ih mogao progutati", izjavio je Soltoski.

Liječnici nisu pronašli nikakve tragove vanjskih rana na dječaku, a rentgenski snimci objavljeni na brazilskim web stranicama jasno pokazuju igle u njegovom tijelu.