Svijet
0

Liječnici odlučili probuditi Sharona iz kome

FENA
Liječnici su odlučili u ponedjeljak nastaviti s planovima na buđenju Ariela Sharona iz medicinski inducirane kome, u ključnom koraku utvrđivanja koliku je štetu mozak pretrpio od razornoga moždanog udara.

Oni su držali izralskog vođu uspavanog i na respiratoru od četvrtka kako bi bi mu dali vremena za oporavak. Sada, kada mu se stanje stabliziralo, oni međutim tvrde kako je došlo vrijeme da mu se smanje količine lijekova, što je proces za koji se očekuje da će trajsti od šest do osam sati, javio je AP.

"Odlučeno je da se tokom dana anestezija postepeno smanjuje", izjavio je Yael Bossem-Levy, glasnogovornik bolnice Hadassah, u kojoj se Sharon liječi.

BOLNICA JAVILA DA JE SHARON POČEO SAMOSTALNO DISATI

JERUSALEM, 9. januara (FENA) - Izraelski premijer Ariel Sharon u ponedjeljak je počeo disati samostalno kratko nakon što su liječnici počeli da ga bude iz medicinski inducirane kome.

"Želim istaknuti da je u momentu kada smo smo počeli smanjivati doze, premijer počeo disati samostalno", izjavio je novinarima dr. Shlomo Mor-Yosef, direktor jerusalemske bolnice Hadassad.

On je kazao da je Sharon još u kritičnom stanju, javio je Reuters.