Rusija
0

Lažne dojave o miniranju 13 objekata u Moskvi

FENA
Moskva
Moskva
Moskovska policija u srijedu nije pronašla nikakve eksplozivne naprave u 13 objekata, uključujući najpoznatije tržne centre GUM i CUM, saopćila je pres-služba Ministarstva unutarnjih poslova Moskve.

Antidiverzantske jedinice sa specijalno dresiranim psima pregledale su 13 objekata u različitim dijelovima Moskve, za koje je anonimno telefonom dojavljeno da su minirani, prenosi Itar-Tass.

Među objektima za koje je javljeno da su u njima postavljene bombe bile su prodavnice na Kazanskoj željezničkoj stanici i veliki tržni centri, među kojima su "Ašan", "Gorbuškin dvor" i "Praški pasaž", prenijele su ruske novinske agencije.

Iz GUM-a na centralnom Crvenom trgu tokom provjere evakuisano je bilo oko 1.500 ljudi.

Moskovska policija saopćila je da je identitet dojavljivača utvrđen i da je u pitanju psihički bolestan čovjek, koji se liječi u jednoj od moskovskih klinika.

Agencija RIA Novosti prenijela je da je utvrđeno da je taj muškarac zvao s gradskih linija klinike i s mobilnih telefona drugih pacijenata.

Potiv njega će biti donijeta odluka u skladu sa zakonom, rekao je predstavnik moskovskog MUP-a ruskoj državnoj agenciji.