Svijet
0

Laptalo će vjerojatno sutra napustiti Grčku

FENA
Dubrovački kapetan Kristo Laptalo, kojeg je jučer grčki drugostupanjski sud u Patrasu oslobodio optužaba za krijumčarenje kokaina, vjerojatno će sutra ujutro napustiti Grčku i uputiti se prema Hrvatskoj, kazao je večeras za Hinu tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro.

Laptalo je danas prebačen iz zatvora u Patrasu do policijske postaje u tom gradu u kojoj su mu popodne pripremali isprave potrebne za izlazak iz Grčke, rekao je Brazzoduro. Nakon toga s obitelji će se uputiti do Atene, odakle će prvim mogućim letom otputovati iz Grčke, vjerojatno prema Beogradu, jer je to najbrži izravan izlaz iz Grčke i Europske unije. Iz Beograda bi se Laptalo s obitelji trebao prevesti automobilom do Zagreba i onda zrakoplovom do Dubrovnika, rekao je Brazzoduro.

Drugostupanjski Prizivni sud u Patrasu jučer je poništio presudu kojom je Laptalo bio osuđen na 14 godina zatvora i kaznu od 200.000 eura te naložio njegovo oslobađanje.

Kapetan Kristo Laptalo, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia uhićeni su u luci Egionu u srpnju 2007., kad je u teretu, među paletama s bananama iskrcanima s njihova broda "Coral Sea", pronađen 41 kilogram kokaina. Na suđenju u srpnju ove godine prvostupanjski je sud bio osudio Laptala, a dvojica njegovih kolega su oslobođena.

Od početka procesa iz Sindikata pomoraca Hrvatske tvrdili su da je Laptalo nevin i da nema dokaza koji bi upućivali na njegovu krivnju.