Bez minute treninga
0

FOTO / Kupio paraglajder na eBayu, pa slomio kičmu

Sarajevo-x.com
Novopečeni pilot Roy Dixon bez dana treninga slomio je kičmu u nesreći sa paraglajderom koji je kupio na aukcijskoj web stranici eBay za 350 eura.

Četrdesetpetogodišnjak u potrazi za uzbuđenjem priznao je da je pročitao tek pola knjige o paraglajdingu prije nego što je odlučio prvi put poletjeti.

Roy je potom napravio još jednu katastrofalnu grešku. Naime, koristio je konopac kako bi paraglajder svezao za vozilo koje je koristio kao "sidro". Zbog toga je izgubio kontrolu nakon nekoliko sekundi i udario u brdo uslijed naleta vjetra.

Nesretni "kaskader" u zraku je proveo manje od minute, a potom je, pred očima svoje prestravljene porodice, pao sa 15 metara visine i slomio kičmu na dva mjesta.

"Osjećao sam stravičan bol. Bio sam u sjedećem položaju kada sam sletio, tako da sam bol osjetio kroz kičmu. Pokušao sam sletjeti na noge, ali nisam uspio", rekao je Roy za Daily Telegraph.

On je rekao da se sve desilo prebrzo i da nije očekivao da će pasti tako jako.

Događaju su svjedočili njegova supruga i jedanaestogodišnji sin, koji su pozvali pomoć.

Nekadašnji graditelj golf terena, a danas humanitarac, još uvijek radi testove i čeka na operaciju dva slomljena pršljena.