Svijet
0

Kriminalne radnje majke i sinova

FENA
Stara poslovica kaže jabuka ne pada daleko od stabla, što bi mogao potkrijepiti i slučaj žene iz Hrvatske koja je na prevaru od jedne starice "izvukla" više od 20 hiljada kuna (oko 5.000 KM), a za koju se naknadno otkrilo da je majka dvojice mladića, ranije uhapšenih zbog više kriminalnih djela koja su počinili predstavljajući se kao policajci.

Majka lažnih policajaca jučer je uhapšena dok je od 71-godišnjakinje uzimala novac za navodno školovanje bratića u Rimu. Naime, prevarantica je uvjerila staricu da ima bratića koji se školuje za svećenika, a koji je za vrijeme Domovinskog rata u Vukovaru ostao bez roditelja, pa su ga časne sestre odvele u Rim, te se o njemu brinule.

Osumnjičena je žrtvi rekla da "mladomisniku" treba novac za završetak školovanja i put u Zagreb, odnosno u samostan Tabor pokraj Samobora, gdje bi trebao služiti "mladu misu". Starica se sažalila, budući je i sama ostala bez majke u ranom djetinjstvu, te je 55-godišnjakinji u više navrata dala više od 20 tisuća kuna.

Nakon nekog vremena ipak je posumnjala u priču, pa je otišla u samostan Tabor, gdje je doznala da ne postoji mladomisnik pod imenom kojim ga je predstavila njegova navodna sestrična. Shvativši da je prevarena, starica je sve prijavila policiji koja je prevaranticu uhitila jučer dok je od žrtve preuzimala kuvertu s označenih 3.000 kuna.

Uskoro se otkrilo da je riječ o majci mladića u dobi od 26 i 27 godina koji su u maju ove godine uhapšeni zbog protupravnog oduzimanja slobode, razbojstva i prevare.

Ta su nedjela počinili tako da su se žrtvama lažno predstavljali kao policajci.