Nevolje na kruzeru Carnival Dream
23

FOTO / Krenuli na ugodno krstarenje, a završili bez struje i toaleta

Klix.ba
Putnici na kruzeru Carnival Dream proživljavaju pravi košmar od srijede kad je ovaj brod ostao bez struje, a toaleti začepljeni. Incident se dogodio samo mjesec nakon što je na kruzeru iste kompanije u Meksičkom zaljevu izbio požar uslijed kvara motora.

Glasnogovornica američke obalne straže u Miamiju za AP je izjavila da je kapetan kruzera prijavio moguće probleme sa pogonskim sistemom. Brod ima problema sa odvodima i napajanjem električnom energijom, a privezan je u karipskoj luci Philipsburg.

Zvaničnici kažu da brod ima "tehničkih problema" na čijem rješavanju trenutno rade njihovi inžinjeri, prenosi Fox News.

Carnival Dream, megakruzer dug 306 metara, sa 14 paluba, koji može primiti 3.600 gostiju i 1.300 članova posade, nalazio se na sedmodnevnom krstarenju, a njegovi putnici svjedoče brojnim neugodnostima otkako su uplovili u luku na St. Maartenu.

"Nije nam dozvoljeno da silazimo s broda, uprkos činjenici da nema načina na koji bismo koristili toalete", kazao je Johathan Evans iz Reidsvillea. "Direktor putnicima daje veoma malo informacija i tonu praznih obećanja. Ono što je trebalo biti gotovo za sat traje već više od sedam sati".

Gregg Stark, koji kruzerom putuje sa suprugom i dvoje djece, kaže da se ljudski izmet može vidjeti posvuda na palubi, te da liftovi ne rade.

Brod je u subotu isplovio iz luke Canaveral u Floridi. Od američke obalne straže nisu tražili pomoć, a i nisu u njihovoj nadležnosti, s obzirom na mjesto gdje se trenutno nalaze.

Kapetan je poručio da putnicima nije dozvoljeno da siđu s broda jer je "posljednja stvar koja im sad treba da nekoga greškom ostave na St. Maartenu".