Svijet
11

Kraljevska porodica spremna za krštenje princeze Charlotte

Klix.ba
Princeza Charlotte (Foto: EPA)
Princeza Charlotte (Foto: EPA)
Članovi kraljevske porodice te ponosni roditelji William i Kate spremni su za današnje krštenje princeze Charlotte, koje će biti obavljeno u Sandringhamu u Norfolku.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea će kćerku krstiti u Crkvi sv. Marije Magdalene na kraljičinom imanju u Sandringhamu, gdje se porodica inače tradicionalno okuplja za Božić. U istoj crkvi je krštena i Williamova majka, princeza Diana.

Krštenje će ujedno biti i prva prilika da javnost vidi princezu Charlotte s njenim roditeljima otkako je iznesena iz bolnice sv. Marijer 2. maja nakon rođenja.

Također, ovo će biti prvi put da će se u javnosti pojaviti princ William i njegova supruga Kate sa svojom djecom, s obzirom da će i Charlottin brat George prisustvovati krštelju.

Građanima će bii omogućen prilaz veoma blizu crkvi. Porodica je pozvala građane da dođu i budu dio posebnog dana za kraljevsku porodicu.

Imena kumova još uvijek nisu otkrivena, a kladionice su već ponudile neka imena prijatelja i slavnih ličnosti. Među favoritima su Williamove rodice, princeze Beatrice i Eugenie, kao i njihovi prijatelji Hugh van Thomas van Straubenzee i Kateina sestra Pippa Middleton.

Kladionice su ponudile omjer 50/1 na slavnog pjevača Eltona Johna i bivšeg nogometaša Davida Beckhama.