Svijet
0

Kosovo: Na lokalnim izborima u Prištini vodi Demokratski savez Kosova

FENA
Demokratski savez Kosova i njegov kandidat za gradonačelnika Prištine za sada vode na izborima za vijećnike i gradonačelnika općine, objavila je u nedjelju skupina od desetak nevladinih organizacija okupljenih u krovnu udrugu "Demokracija na djelu".

Na temelju 63 posto prebrojanih glasova, odnosno 152 od 241 glasačkog mjesta u općini Priština, Demokratski savez Kosova ima 27 posto, a na drugom mjestu je Alijansa novo Kosovo s 24 posto glasova.

Demokratska stranka Kosova, koja je na parlamentarnim izborima dobila najviše glasova, na lokalnima je na trećem mjestu s 22 posto.

Reformistička stranka ORA je osvojila deset posto, Demokratski savez Dardanije pet posto, koliko je osvojila i Alijansa za budućnost Kosova.

Prvi na listi kandidata za gradonačelnika Prištine je kandidat Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa s 36 posto glasova. Na drugom mjestu je Fatmir Limaj iz Demokratske stranke Kosova s 25 posto, treći je Ibrahim Makolli iz Alijanse novo Kosovo s 19 posto, a na četvrtom je Genc Meraku iz Alijanse za budućnost Kosova sa šest posto.

Središnje izborno povjerenstvo je najavilo da će preliminarne rezultate jučerašnjih izbora objaviti u roku od 2 do 3 dana, dok će konačne rezultate objaviti krajem studenog.