Svijet
0

Kosor: Hrvatska ima pravo iskazati nezadovoljstvo nepravednom presudom

FENA
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas u Mariji Bistrici da Hrvatska kao suverena država i članica UN-a ima pravo izraziti svoje nezadovoljstvo nepravednom i neprihvatljivom presudom vukovarskoj trojiki i da to nije pritisak na Haški sud.

"Hrvatska i hrvatska Vlada imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo tom nepravednom i neprihvatljivom presudom i ne činimo nikakav pritisak na Haški sud. Posebno zato što je Haški sud osnovan da bi sudio zločine i kako bi se zlikovci izveli pred lice pravde, kao izvjesnu satisfakciju žrtvama i njihovim obiteljima.

Haški sud nije nedodorljiv i Hrvatska ima pravo kao suverena država i članica UN-a iznijeti svoje stajalište i boriti se da presude onima koji su izvedeni pred haški tribunal budu pravedne. Jer činjenica je da se u Vukovaru dogodio neviđen zločin i da je Ovčara svjedok tog zločina", rekla je Kosorova na traženje novinara da komentira pismo UN - u predsjednika Haškog suda Fausta Pocara u kojemu optužuje Hrvatsku da provodi diplomatski pritisak zbog presude Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću.