Svijet
38

Konobarice u jednom kafiću u Seattleu gostima služile mnogo više od cappuccina

Klix.ba
Foto: Facebook
(Foto: Facebook)
Java Juggs je kafić u Seattleu, SAD, koji je bio poznat po tome što su njihove uposlenice svoje goste privlačile, u najmanju ruku, "slobodnijim" načinom odijevanja.

Ipak, izgleda kako je termin "uslužnosti" u ovom kafiću shvaćen predoslovno, pa su tako konobarice služile mnogo više od cappuccina, nudivši svojim gostima, u zamjenu za novac, i seksualne usluge.

Lokalni mediji javljaju kako je Carmela Panico, vlasnica kafića, uhapšena pod optužbom za prostituciju i pranje novca.

Carmela Panico, 52- godišnja bivša striptizeta, navodno je u zadnje tri godine, otkako je kafić otvoren, svojim ilegalnim radnjama i korištenjem uposlenica svog "bikini kafića" za prostituciju zaradila čak dva miliona dolara, javlja Kiro TV.

Njene su konobarice zarađivale jako puno samo na osnovu napojnica, a svaka je od njih bila u prilici zaraditi i nekoliko stotina hiljada dolara. Navodno su za pokazivanje grudi i genitalija tražile 14 dolara, dok su seksualne usluge koštale mnogo više.

Panico je, navodno, svojim konobaricama oduzimala novac ukoliko na smjenu nisu dolazile adekvatno našminkane, u visokim petama i sa preplanulim tenom.

Pretpostavlja se da je imala i pomoć iznutra: vlasti vjeruju kako je šerif Darrell O'Neil blokirao istragu o Panico i njenim uposlenicama u zamjenu za seksualne usluge.

Panico je, budući da je radila sa gotovinom, uspjela izbjeći plaćanje poreza na svu svoju zaradu, a u pretresu njene kuće još 2013. godine, policija je pronašla 250 hiljada dolara u kešu.

Njezin je advokat kazao kako se "umorila od poslovanja u kafiću i da se povlači iz ovog biznisa".