Svijet
36

Ko su bile žrtve napada u Orlandu: Menadžeri, medicinski tehničari, plesači...

Klix.ba
Juan Ramon Guerrero (Foto: Twitter)
Juan Ramon Guerrero
Američke vlasti identificirale su žrtve pucnjave u gay klubu Pulse u Orlandu, a njihova imena su objavljena nakon saglasnosti porodica. Do sada je identificirano 36 od 50 ubijenih osoba, od kojih su 32 muškaraca i četiri žene u dobi između 19 i 50 godina.

Dvadesetdvogodišnjak Luis Vielma je jedna od žrtava masakra u gay noćnom klubu za kojeg su prijatelji rekli da je bio pravi prijatelj, a imao je ambicije postati medicinski tehničar. Njegova prijateljica Olga Glomba opisala ga je kao slatkog i simpatičnog momka koji se uvijek smijao.

Edward Sotomayor (34) bio je brend menadžer u putničkoj agenciji. Živio je u Sarasoti, Florida, a njegov rođak ga je opisao kao brižnog i energičnog čovjeka koji je često putovao radi promocije njegove kompanije.

"Oduvijek je želio samo zabavu", rekao je prijatelj David Sotomayor.

Stanley Almodovar (23), medicinski tehničar iz Clermonta, u blizini Orlanda je objavio video na Snapchatu u kojem pjeva i pleše u noćnom klubu nekoliko trenutaka prije nego što je ubijen. Njegova majka Rosalie Ramos izjavila je za list Orlando Sentinel kako samo želi gledati taj video da ga pamti zauvijek. Video je automatski izbrisan s društvenih mreža.

Luis Omar Ocasio-Capo (20) bio je među najmlađim žrtvama koje je Omar Mateen ubio u gay noćnom klubu. Sebe je na Facebooku opisivao kao plesača, a na fotografije je postavljao crvene, bijele i plave filtere nakon terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine. Bivši učitelj ga je opisao kao zraku sunca u ovom tegobnom vremenu, prenosi Daily Beast.

Juan Ramon Guerrero (22) radio je kao telemarketer na koledžu na Floridi. Njegov rođak Robert Guerrero rekao je da je bio izvanredna osoba i da ga je tu noć nagovarao da ostane kući.

Eddie Justice (30) koji se nalazio u klubu Pulse u Orlandu tu je noć svojoj majci poslao niz poruka. Eddie je, dok je napadač pucao, bio zatvoren u toaletu, odakle je majci slao poruke.

"Mamice, volim te", bila je prva poruka koju je muškarac poslao svojoj majci Mini oko dva sata poslije ponoći.

"U klubu pucaju", glasila je sljedeća, a nakon toga je napisao:

"Umrijet ću".

Njegova majka Mina je novinarima ispričala kako je spavala kad su je poruke probudile. Pokušala je nazvati sina, no on se nije javljao.