Snimci sigurnosne kamere
0

Klijent banke savladao pljačkaša i oborio ga na pod

Sarajevo-x.com
Snimci sigurnostne kamere prikazuju trenutak kada je hrabri klijent banke savladao je pljačkaša snažnim udarcima i oborio ga na zemlju u jednoj banci u Engleskoj.

Junak priče je Mark Piddington koji je herojski postupio kada su dva, vjerovatno naoružana pljačkaša ušla u banku i zatražila novac.

Penzioneri koji su stajali u redu rekli su pljačkašima da izađu iz banke, ali su to razbojnici odbili. Na scenu je tada stupio Piddington koji je serijom udaraca savladao kriminalca sa debelim dosjeo, prije nego što ga je oborio na pod uz pomoć ostalih klijenata u banci.

Kada je maskirani pljačkaš ušao u banku i naredio radnicima da mu daju novac, Piddington je uradio razbojnika, zatim ga je uhvatio za kapuljaču i zadao mu još nekoliko udaraca. Zatim su mu se priključili klijenti i radnici banke koji su mu pomogli da razbojnika zadrži na podu do dolaska policije.

Piddington je kasnije policiji rekao da je samo uradio ono što je mogao i što je u tom trenutku smatrao ispravnim. Za svoj hrabri potez dobio je nekoliko stotina eura nagrade, piše Daily Mail.