U Kini su orgije krivično djelo
2

Kineskim političarima prijeti zatvor zbog grupnog seksa

Klix.ba
Visokorangirani kineski političari optuženi su za učestvovanje u orgijama nakon što je na društvenim mrežama postavljeno više od stotinu fotografija na kojima su tri gola muškarca i dvije žene.

Kontroverzne fotografije, koje su osvanule na kineskoj društvenoj mreži sličnoj Twitteru, Weibou, prikazuju grupu koja se navodno upustila u seksualni čin u hotelskoj sobi.

Muškarci su članovi stranke iz okruga Luijang u provinciji Anhui, i to njen sekretar Wang Minsheng, njegov zamjenik Jiang Dabin i vođa podmlatka stranke Wang Yu. Grupni seks je u Kini tehnički ilegalan, a osumnjičeni mogu biti krivično gonjeni za "grupnu razuzdanost". Taj amandman u krivinčnom zakonu Kine postoji od 1997. godine.

Minsheng je negirao umiješanost u skandal i tvrdi da mu je sve namiješteno jer trenutno radi na jednom slučaju protiv korupcije. On tvrdi da je riječ o fotomontaži koju su namjestili njegovi politčki oponenti.

Ye je, s druge strane, priznao da je on na fotografijama i da je jedna od žena sa njim njegova školska prijateljica. Policijska stanica u Luijangu potvrdila je da se slučaj istražuje, ali nisu željeli reći da li su vinovnici uhapšeni.