Četiri osuđena
0

Kina razbila lanac muške prostitucije

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Četiri Kineza osuđena su na pet i po godina zatvora zbog vođenja agencije muških prostitutki koje su pružale seksualne usluge drugim muškarcima, javili su u srijedu državni mediji.

Zheng Shuy registrovao je internetsku stranicu nannaboy.com - riječ "nan" na kineskom slična je engleskoj "man" (muškarac) - koji je reklamirao je usluge kao banjske, ali je koristio stranicu za regrutaciju muških prostitutki, javila je državna novinska agencija Xinhua.

On je potom unajmio dvije sobe i pružao je usluge za 400 juana (60 dolara) po posjeti.

Muške prostitutke, s boravištem u istočnoj pokrajini Zheijang, "išle su tamo kada su pozvane i nudile svoje usluge", javila je agencija.

Zhengova odbrana tvrdila je da se zakon protiv prostitucije odnosi samo na žene koje prodaju seks. Sud se nije složio s tim i saopćio je da zakon ne definira spol, javila je Xinhua, prenosi Reuters.

Iako homoseksualnost nije nezakonita u Kini, prostitucija jeste. Jedan od ljudi, koji ima ima sifilis, također je proglašen krivim zbog širenja spolnih bolesti.

Prostitucija je ugušena u godinama nakon komunističke revolucije 1949., ali se brzo vratila nakon obimnih ekonomskih i društvenih reformi tokom protekle tri decenije.