Svijet
0

Kim Jong-un na "raspustu" ili znamo šta si radio ovog ljeta

Klix.ba
(Foto: EPA)
Svaka, i najbeznačajnija, informacija o sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu kod zapadne javnosti izaziva interesovanje, pa je tako i ovog puta. Zapadni mediji s interesovanjem su obratili pažnju na to kako je Jong-un proveo ovo ljeto.

Večinu fotografija koje su prenijeli zapadni mediji objavila je Državna novinska agencija Sjeverne Koreje (KCNA). Na njima se vidi vođa te komunističke države kako obilazi industrijske pogone, poljoprivredna dobra te vojne objekte i lokacije.

Na gotovo svakoj od fotografija Kim Jong-un se smije, dok pored njega stoje zapisničari. Ljudi oko njega koji nose sa sobom male notese i zapisuju tu su ustvari kako bi pribilježili sve mudrosti koje vođa izgovori.

U većini slučajeva KCNA je samo objavila fotografiju i kratak opis ne dajući više detalja o tome kada i gdje tačno je Kim Jong-un bio.

Pored uniforme Jong-un nosi i bijelu košulju kratkih rukava. Druženje s podanicima i slanje u svijet slike o idiličnom životu u Sjevernoj Koreji nešto je što su radili i njegovi djed i otac, također čelnici ove države.