Svijet
0

Kerry službeno prihvatio kandidaturu za predsjednika SAD-a

NINA
Kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama John Kerry i službeno je prihvatio kandidaturu pa će na izborima u novembru izazvati aktualnog republikanskog predsjednika Georga Busha, javio je BBC.

Senator Kerry je na konvenciji Demokratske stranke u Bostonu poručio da želi vratiti povjerenje i kredibilnost Bijele kuće. Rekao je da će učiniti Sjedinjene Države vrijednima divljenja ostalog svijeta, a ne strahovanja. Sjedinjene Države, istaknuo je, trebaju vođu s kredibilitetom kako bi okupio saveznike te smanjio teret američkim poreznim obveznicima, kao i rizik američkim vojnicima u Iraku.

"Kao vojni zapovjednik nikada ne bih obmanom zemlju odveo u rat. Kao predsjednik, vodit ću pametniji, učinkovitiji rat protiv terorizma. Iskoristit ćemo sva sredstva našeg arsenala – naše gospodarstvo, kao i vojnu moć, naša načela, kao i vatrenu moć. U ovo opasno vrijeme, postoji ispravan i pogrešan način da se bude snažnim. Snaga je više od oštrih riječi", kazao je Kerry.

Kad je riječ o domaćim temama, Kerry je obećao unaprijediti život Amerikanaca, poreznim olakšicama srednjoj klasi, te proširenjem programa u području zdravstva i obrazovanja.