Uhapšen Mladić ili Hadžić?
0

Kenijska policija ispituje uhapšenog muškaraca

SRNA
Kenijska policija
Kenijska policija
Kenijska policija trenutno ispituje muškarca za koga se vjeruje da je umiješan u ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, nakon što ga je tokom dana uhapsila u obalskom gradu Mombasi.

Policajci u civilnoj odjeći uhapsili su muškarca u hotelu na obali, gdje je on navodno upravljao ronilačkim klubom, prenosi agencija Sinhua.

Jedan radnik hotela izjavio je da je oko 20 naoružanih policajaca izvršilo raciju u kancelarijama ronilačkog kluba i uhapsilo muškarca. "On je vodio klub skoro 20 godina", rekao je ovaj radnik.

Izvori su rekli da je informaciju o osumnjičenom kenijskoj policiji dostavio Interpol, što je dovelo do hapšenja 65-godišnjeg muškarca, koji je navodno bivši visoki vojni oficir.

On je odmah prevezen u policijski štab pod jakim obezbjeđenjem u konvoju od sedam automobila, a novinarima na odredištu nije bilo dozvoljeno snimanje.

Hotelski radnik je rekao da je muškarac vodio usamljenički život i da je živio u iznajmljenom stanu na obali. "Jedina informacija koju imamo o njemu jeste da je iz Hrvatske i da je ovdje oko 25 godina", rekao je ovaj izvor.

Policajci koji su učestvovali u akciji odbili su da daju komentar.