Klip na YouTubeu
0

Kćerkina posveta majci koja umire internet senzacija

Sarajevo-x.com
Klip na YouTubeu na kojem šesnaestogodišnja Sarah Phillips odaje dirljivu posvetu svojoj majci koja je bila na bolesničkoj postelji postao je internet senzacija.

Nakon što se oprostila od svoje majke, Sarah Phillips odlučila je napraviti ličnu posvetu četverogodišnjoj borbi svoje majke Debbie sa rakom.

Sama u sobi, Sarah je pročitala riječi pjesme "Autumn", škotskog pjevača Paula Nutinija. Nakon toga je, držeči mobitel u svojoj lijevoj ruci, savršeno otpjevala pjesmu bez muzike, greške i trunke oklijevanja.

Četiri i pol sata nakon toga, Sarah i njena porodica bili su pored Debbie kada je izdahnula. Imala je 48 godina.

Prošle sedmice je verzija koju je Sarah snimila puštena na YouTubeu, samo nekoliko dana nakon sahrane kojoj je prisustvovalo više od 400 rođaka i prijatelja.

U prvih pet dana, hiljade ljudi pogledalo je video klip na YouTubeu.

Sarah, učenica ženske škole St Paul u Londonu, odlučila je progovoriti o posveti preminuloj majci i odluci da prikupi novac potreban za istraživanje raka osnivanjem fondacije. Ona je rekla da pohađa časove pjevanja od 11 godine i da je smatrala ovu pjesmu adekvatnom zbog stiga "You still live on in my father's eyes". Sarah je rekla da je i njena mama voljela muziku Paula Nutinija.

"Mislila sam da bi bilo savršeno otpjevati je na sahrani, ali je nerealno da je otpjevam uživo, jer bih bila previše uznemirena. Zbog toga sam je snimila u svojoj sobi. Tekst sam pronašla na internetu i to je bilo prvi put da ga vidim", rekla je Sarah, prenosi Daily Telegraph.

Ona je rekla da je posljednje zbogom majci rekla dan ranije.

"Bilo je upravo onako kako sam očekivala. Rekla sam joj 'volim te'. Ona je rekla da želi da budem sretna, ali nije mogla puno pričati zbog problema sa disanjem. Bila je uznemirena jer će propustiti vjenčanja svoje djece, unuke. Bila bi divna baka", rekla je Sarah.