Svijet
33

Kćerka bogatog njemačkog biznismena ubijena tokom pokušaja otmice

FENA
Kćerka bogatog njemačkog biznismena ubijena je tokom pokušaja otmice, saopćila je policija u utorak nakon četverodnevne intenzivne potrage koja je okupirala zemlju.

Policija je saopćila da je pronašla tijelo 17-godišnje učenice, imenovane samo kao Anneli-Marie R. u napuštenoj seoskoj kući u blizini Dresdena. Potraga je bila glavna tema TV vijesti, čak potiskujući i krizu u eurozoni s naslovnica novina, prenosi Reuters.

"Sve naše nade i molitve otišle su uzaludno", izjavio je načelnik regionalne policije Dieter Kroll na konferenciji za novinare emitiranoj širom zemlje. Dodao je da su dvojica osumnjičenih uhapšeni pod sumnjom za ubistvo.

Djevojka je viđena u četvrtak kako izvodi u šetnju porodičnog psa u blizini seoskog doma porodice. Njen otac primio je telefonski poziv u kojem se traži otkupnina od 1,2 miliona eura. U pozadini se čulo vrištanje Anneli-Marie, saopćila je policija.

Tokom potrage policajci su pronašli psa živog, vezanog za njen bicikl.

Policija je saopćila da je više od 50 ljudi pružilo dojave koje su pomogle u hapšenju dvojice ljudi, u dobi od 39 i 61. godine.