Velika Britanija
0

Kažnjena jer se predugo opraštala s umrlim djetetom

Sarajevo-x.com
Terrie Rouse i Zane
Terrie Rouse i Zane
Shrvana majka, koja je preživjela smrt svoje bebe stare tek pet mjeseci, na njegovoj sahrani nije mogla napustiti maleni kovčeg i krenuti kući. Zbog nekoliko minuta više od predviđenog vremena za zadržavanje u krematorijumu kažnjena je sa 100 eura.

Terrie Rouse (32) ispričala je da ju je vikar pitao želi li ostati duže kako bi se posljednji put pozdravila sa preminulom bebom.

"Sjedila sam kraj kovčega oko deset minuta, govoreći svom sinu koliko ga volim i moleći ga da se ne boji", kaže neutješna majka.

Ipak, zaposleni u krematorijumu rutinski su joj naplatili taj period kao dodatne minute koje se obično zaračunavaju ako ceremonija traje duže od predviđenih pola sata, piše Daily Mail.

Kad je trebalo da plati 38 eura za troškove kremiranja, Rouse je dobila značajno veći račun, uprkos činjenici da nije "uzurpirala" vrijeme predviđeno za sljedeću sahranu, koja je trebala početi tek za 50 minuta.

Potez krematorijuma nazvali su "bolesnim" i "odvratnim".

"Terrie je histerično jecala", priča njen partner Lee Smythe. "Sve što je željela bilo je još koji minut za oproštaj od svog voljenog dječaka. Ko može biti tako okrutan da joj to priredi?"

U prilog okrutnosti ide i podatak da je porodica tri mjeseca čekala na sahranu zbog pretraga koje su vršene na tijelu bebe. Maleni Zane preminuo je 1. aprila u Keynesu, u Velikoj Britaniji.