Svijet
67

Kažnjen prvi pedofil koga je "ulovila" virtuelna 10-godišnja djevojčica

Klix.ba
Sweetie
Sweetie
Kažnjen je prvi seksualni prestupnik koga je prošle godine "ulovila" virtuelna djevojčica Sweetie 10, nakon što je uhvaćen kako masturbira ispred web-kamere pred lažnom 10-godišnjakinjom. Dobio je dvije godine zatvora.

Lažnu, vrituelnu djevojčicu kreirala je nevladina organizacija Terre des Hommes koja je krajem prošle godine obznanila kako je na ovaj način identificirala više od 1.000 pedofila iz 65 zemalja tokom "lova" posredstvom Sweetie 10.

Na javnim chatovima djevojčici se javilo više desetaka hiljada predatora spremnih platiti da vide tu 10-godišnjakinju seksualno aktivnu pred web-kamerama, što je omogućilo identificiranje njih više od hiljadu.

Jedan od njih je sada dobio zatvorsku kaznu. Riječ je o Scottu Robertu Hansenu iz Australije koji je oglašen krivim zbog online seksa sa Sweetie.

On je djevojčicu najprije pitao da li zaista ima 10 godina, a kada je dobio potvrdan odgovor upitao ju je želi li ga vidjeti golog putem web-kamere. Potom je izveo seksualni akt pred njom, prenose britanski mediji.

Osuđen je na dvije godine zatvora, a u pritvoru je proveo već osam mjeseci. Također, morat će prisustvovati programu za seksualne prestupnike u narednih godinu dana.

Podsjetimo da su među ulovljenim pedofilima prošle godine bila i dvojica pedofila iz naše zemlje.