Svijet
5

Kasich se povukao iz utrke za predsjednika SAD-a: Trump jedini republikanski kandidat

Klix.ba
John Kasich (Foto: EPA)
John Kasich (Foto: EPA)
Guverner Ohia, John Kasich, završio je s kampanjom u utrci za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Ovim potezom, Donald Trump ostao je jedini republikanski kandidat za američkog predsjednika.

Kasich je tako odlučio nakon što je Trump osvojio izbore u Indijani. On je ranije na Twitteru napisao kako je on jedina nada u Americi te da mu ništa ne mogu ni Trump, ni Hillary Clinton iz reda demokrata. Kasich je u dosadašnjoj trci osvojio najviše delegata samo u “njegovoj“ saveznoj državi i uvijek je gledao u leđa Trumpu i Cruzu.

Podsjećamo, Ted Cruz odustao je u utorak od trke poslije poraza u Indijani. Na unutarstranačkim izborima Donald Trump je dobio 54,2 posto glasova pristalica republikanaca, Cruz je dobio povjerenje 32,8 posto, a John Kasich deset posto.

"Hvala svima, nevjerovatnim patriotama koji su se borili da spase ovu naciju. Ono što ste uradili, pokret koji je formiran, sve je to nevjerovatno. Volim svakog od vas, od početka sam rekao da ću ići ovim putem dok je pobjeda na vidiku. Večeras moram da kažem da ovo kraj tog puta", rekao je Cruz svojim simpatizerima u Indijanapolisu.

.