Svijet
0

Karadžić na istom spratu s Antom Gotovinom

FENA
Advokat Goran Petronijević jučer je u pritvoru u Scheveningenu posjetio Radovana Karadžića i razgovarao sa njim. Prema riječima Petronijevića, Karadžić nema primjedaba na tretman u pritvoru, piše današnji "Blic".

"On je prošao onih desetak dana neke vrste karantina, koji svi prođu dok se ne priviknu na uslove pritvora. Sada se kreće na spratu gdje ima još desetak ljudi i sa svima normalno komunicira. Tu su neki iz Srbije, ali i Hrvati kao general Gotovina i Albanci", kaže Petronijević.

On kaže da mu je Karadžić detaljno naveo što se nalazilo na laptopu i disketama koji su misteriozno nađeni u napuštenoj policijskoj kućici na Batajničkom drumu.

"Ne želim sada da navodim šta je tačno bilo na disketama jer imam sumnje da su one mijenjane. Tu su bile značajne stvari za Karadžićevu odbranu u Haagu, kao i neke privatne stvari. Sačekat ćemo da vidimo što će nam predati. Karadžić mi je rekao da je računar nosio kada je uhapšen i da su to ponijeli oni koji su ga hapsili. Sa sobom je imao i diskove koji su bili u jednoj kesi, pa ih je podsjetio da ponesu i njih. Prema Karadžićevim riječima, ti koji su ga hapsili pokazali su neke legitimacije, značke, ali on nije uspio da vidi koja su obilježja u pitanju, tako da ne zna ko ga je hapsio", kaže advokat Petronijević.