Grčka
0

Kapetan Kristo Laptalo dobio 14 godina zatvora

FENA
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr
Dubrovački kapetan Kristo Laptalo osuđen je na 14 godina zatvora zbog navodnog krijumčarenja kokaina i određena mu je kazna od 200 hiljada eura.

Suđenje kapetanu Laptalu, koji je s još dvojicom članova posade optužen za krijumčarenje 51 kilograma kokaina, počelo je jučer u grčkom gradu Patrasu svjedočenjem gradonačelnice Dubrovnika Dubravke Šuice i lučkog kapetana u Egionu, gradu u kojemu je zaustavljen Laptalov brod.

Kapetan Laptalo proveo je u pritvoru više od godine, a suđenje je dva puta odgađano. Posljednji put je odgođeno u junu ove godine, zbog posljedica razornog zemljotresa na jugu Grčke.

Laptalo, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia, optuženi su za krijumčarenje 51 kilograma kokaina, pronađena u kutijama koje su iskrcane s broda "Coral Sea".

Uhićeni su 13. jula prošle godine u grčkoj luci Egionu i od tada su u grčkom pritvoru, a zahtjev da im se omogući obrana sa slobode uz jamčevinu nije prihvaćen zbog mogućnosti ponavljanja istoga kažnjivog djela.

Suđenje u Patrasu pratili su predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) i ITF-a (Međunarodna federacija sindikata transportnih radnika), brojni novinari i drugi.