Pucnjava u "Incognitu"
0

Kačapor i Kajević uhapšeni u Austriji

Sarajevo-x.com
Bahrija Kačapor, vlasnik diskoteke "Aqua" i Fikret Kajević, vlasnik restorana "Royal", uhapšeni su 19. januara u Austriji, obavijestio je NCB Interpol Wiesbaden Ured za saradnju s Interpolom.

Kajević i Kačapor osumnjičeni su za pomaganje Mersedu Hadžiću, Elvisu Hodžiću i Osmanu Vantiću nakon što su ova trojica iz vatrenog oružja, a u namjeri da liše života Fatmira Mujaja u njega ispalili više hitaca u predjelu stomaka i grudi, čime bi počinili krivično djelo ubistva u pokušaju.

Pucnjava se desila u sarajevskom kafiću "Incognito", a nedugo zatim za Kačaporom i Kajevićem raspisana je potjernica, jer se nisu javili policiji kako bi kao svjedoci pucnjave dali izjave. Nakon pucnjave, Kačapor se iz Beča javio policiji, obećavši da će se pojaviti u Sarajevo. Kako se to nije desilo, za njim je Sud raspisao međunarodnu potjernicu, kao i za Fikretom Kajevićem, koji je neko vrijeme boravio u Crnoj Gori, a kasnije prešao u Austriju.

Za ovim licima je, u skladu s naredbom Kantonalnog suda Sarajevo, raspisana međunarodna potjernica zbog krivičnog djela "pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela".

O lišavanju slobode ovih lica, bit će obavješteni nadležni organi u cilju pripreme i dostave ekstradicione dokumentacije.