Svijet
0

Juščenko u srijedu u posjeti Sloveniji

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko boravit će u srijedu u posjetu Sloveniji, gdje će se susresti s predsjednikom Danilom Tuerkom, a primit će ga i premijer Janez Janša.

Kako je službeno priopćeno u Ljubljani, u središtu razgovora bit će bilateralni, osobito ekonomski odnosi, aktualno stanje u Ukrajini i njeni odnosi s Europskom unijom, te druge međunarodne teme.

U Sloveniji je prošlog mjeseca boravio ukrajinski ministar vanjskih poslova Volodimir Ogrizko, koji je vodio ukrajinsko izaslanstvo u razgovorima Ukrajine i Europske unije o ekonomskim i političkim odnosima, vezano uz pregovore o novom sporazumu o partnerstvu i suradnji koji predviđa tješnju suradnju najveće europske integracije s Ukrajinom u okviru tzv. europske susjedske politike koja ne predviđa punopravno članstvo u Uniji.

Kako je tom prigodom rekao slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, Ukrajina ima europsku perspektivu, ali Bruxelles još nije donio odluku kojom bi se predvidjeli pregovori o uključivanju Ukrajine u EU.