Svijet
0

Jovanka Broz provozala se Beogradom

FENA
Jovanka Broz, udovica Josipa Broza Tita, već desetljećima živi povučeno u Beogradu i gotovo je se ne može vidjeti, no prošle nedjelje viđena je u vožnji gradom, objavio je u četvrtak srbijanski časopis Blic.

Kako piše Blic Online, Jovanka Broz desetljećima živi povučeno u kući na Bulevaru mira 75 i gotovo ju je nemoguće vidjeti. Jedini izuzetak bio je posjet Kući cvijeća na dan Titove smrti, no zadnje dvije godine ne odlazi ni tamo. Prošle nedjelje objektiv fotoaparata uhvatio ju je u vožnji gradom.

Vozač Rade, dugogodišnji prijatelj Titove udovice koji brine i za njezinu sigurnost provozao ju je gradom u tamnom mercedesu kabrioletu spuštena krova i odvezao na sladoled.

O životu nekadašnje prve dame socijalističke Jugoslavije ne zna se mnogo. Zadnje što se moglo čuti, prema Blicu, jest da živi u teškim uvjetima, u vlažnoj kući koju nitko ne održava, često bez telefona, da nema osobnu iskaznicu, putovnicu, zdravstvenu knjižicu i sl.

Jovanka Broz (83) povučeno živi već više od 25 godina, navodno od 1980. kada su joj pretresli kuću u kojoj je živjela u Užičkoj 15, a zatim je preselili na Bulevar mira, gdje je stavljena u svojevrstan kućni pritvor.

Zadnjih godina povremeno se obraćala političarima nadajući se da će se nešto promijeniti, no kako informacije o tome ne dospijevaju u javnost, čini se da i dalje živi na isti način piše Blic.