Svijet
2

Joschka Fischer u bolnici zbog srčanih problema

FENA
Joschka Fischer (Foto: AFP)
Joschka Fischer (Foto: AFP)
Bivši šef njemačke diplomatije i nekadašnji lider partije Zeleni Joschka Fischer (65) se, zbog srčanih problema i visokog pritiska, nalazi u jednoj bolnici u Teheranu, prenio je sinoć tabliod "Bild" iranske medije, čija je saznanja potvrdila i persijska bolnica u sjevernom Teheranu.

On se od prošle sedmice nalazi u Teheranu, a od subote na VIP odjeljenju teheranske klinike, koju bi, kako se navodi, trebalo da napusti u sljedeći ponedjeljak.

Fischer, koji se krajem 2006. godine oprosto od politike, više puta je demantirao spekulacije o svom mogućem ponovnom povratku na njemačku političku scenu.

-Ne miješam se, prošlo je - rekao je Fischer prije nekoliko godina, na prijemu koji su organizirali "Zeleni" povodom njegovog 60. rođendana.

Fischeru je 1999. godine, na partijskom kongresu partije Zeleni, u toku kontroverzne debate o NATO-u, na glavu pala kesa puna crvene farbe, zbog čega je tada zaradio povredu uha, a 36-godišnji napadač novčanu kaznu.

Nekada popularni šef njemačke diplomatije i neprikosnoveni lider "Zelenih" oženjen je mladom Minom Barati, petom po redu suprugom, prenosi Tanjug.

Fischerova supruga rođena 1976. godine u Iranu, završila je studije u Potsdamu i filmski je producent.