News of the World
0

Još jedno hapšenje u slučaju britanskog tabloida

FENA
Rupert Murdoch
Rupert Murdoch
Policija koja istražuje prisluškivanje telefona i korupciju policije u skandalu s ugašenim britanskim tabloidom News of the World uhapsila je danas još jednog čovjeka, najvjerovatnije jednog od bivših urednika tabloida.

Londonska policija saopćila je da je 71-godišnjak uhapšen kada se po ranijem dogovoru pojavio u policijskoj stanici, ali nije navela o kome se radi u skladu s praksom da se imena osumnjičenih ne otkrivaju prije nego što su optuženi.

Sky News, čijih je 39 posto akcija u vlasništvu News Corporation, kompanije medijskog magnata Ruperta Murdocka, koja je bila i vlasnik bivšeg tabloida, naveo je da je riječ o bivšem izvršnom direktoru News of the World Stuartu Kuttneru, prenosi AP.

Kuttnerovo hapšenje znači dodatni pritisak na Jamesa Murdocha, direktora News Internationala i sina Ruperta Murdocha.

Kuttnerov ured odobravao je sva plaćanja tabloida.

Policija, koja ispituje tvrdnje da je Murdockov tabloid nelegalno prisluškivao telefone poznatih ličnosti, političara, pa čak i žrtava zločina, već je uhapsila deset ljudi, uključujući i bivšeg urednika News of the Worlda Andyja Coulsona, koji je kasnije izvjesno vrijeme bio direktor za komunikacije premijera Davida Camerona.