Svijet
0

Još jedna teorija: Kennedy je bio ovisnik pa su ga CIA, FBI i Pentagon smaknuli

Klix.ba
Jackie i John Kennedy
Jackie i John Kennedy
Bivši predsjednik SAD-a John F. Kennedy je bio ovisnik, a njegovo ubistvo naručili su CIA, FBI, Pentagon i tadašnji potpredsjednik Lyndon Jonhson zbog toga što je bio izvan kontrole, samo su neke od uznemirujućih tvrdnji iznesenih u knjizi Richarda Lertzmana i Williama Birnesa.

Autori nove knjige tvrde da je JFK bio ovisan o injekcijama amfetamina koje mu je ubrizgavao njemački ljekar Max Jacobson poznatiji i kao Miracle Max (Čudesni Max) ili doktor Feelgood (doktor za dobar osjećaj), piše Daily Mail.

U knjizi navode jednu epizodu nakon što je Kennedy upravo primio injekciju, a koja se odigrala u apartmanu Carlyle hotela u New Yorku.

"Upravo je primio injekciju s drogama i potpuno se otkačio. Skinuo je odjeću i počeo plesati po sobi, a zatim je počeo lutati hodnikom tražeći žensko društvo. Bio je to zabrinjavajući trenutak za Tajnu službu. Šta da je otišao u hotelski lobi koji je bio pun novinara i fotografa? Bio bi gotov, a ugled SAD-a u svijetu poljuljan. Ovog puta su ga spasili, ali šta sljedeći put?", navodi se u knjizi.

CIA i ostale organizacije su znale da je Kennedy ovisnik o injekcijama u kojima je bila kombinacija amfetamina i čudnih sastojaka, kao što je životinjska placenta.

Knjiga protokola Bijele kuće pokazuje da je Jacobson posjetio Ovalni ured 30 puta, ali su nezvanične posjete bile mnogo brojnije. Navodno je Kennedyja pratio na svim sastancima izvan zemlje.

Kako se doza koju mu je davao povećavala, Kennedy je postajao psihotičan i paranoičan, a njegov seksualni apetit je rastao.

Zbog toga je donesena odluka da se JFK mora skloniti s mjesta predsjednika SAD-a, navodi se u knjizi.

Nije samo Kennedy bio ovisan o Jacobsonovim preparatima. Njemački ljekar, koji je u SAD došao 1936. godine, bio je na glasu kao spasilac pjevača koji su izgubili glas, glumaca koji su imali tremu od nastupa i autora kojima je nedostajala inspiracija.

Na listi njegovih "pacijenata" bili su Maria Callas, Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor, Judy Garland, Leonard Bernstein i mnogi drugi.

Redovna pacijentica mu je navodno bila i Marilyn Monroe, a u trenutku kada je Kennedyju otpjevala rođendansku pjesmu u Madison Square Gardenu, bila je pod utjecajem Jacobsonovih droga. Autori knjige navode da se i prva dama SAD-a, Jackie Kennedy, također redovno podvrgavala tretmanu.

Kennedy ga je navodno upoznao u vrijeme predsjedničke kampanje. Imao je jake bolove u leđima pa je odlučio potražiti pomoć njemačkog ljekara koji je imao reputaciju čarobnjaka.