Svijet
0

Jočić: Policija provjerava šta se događalo u Beloj Crkvi

FENA
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je da je policijski službenik u srijedu otišao u Belu Crkvu kako bi provjerio šta se tamo u utorak uvečer događalo.

Jočić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je policija zatražila od Televizije B-92 da kaže ko je novinar iz Bele Crkve koji je izvještavao o potrazi za haškim optuženicima u tome gradu, ali da nije dobila tu informaciju.

Na primjedbu novinarke B-92 da se novinar iz Bele Crkve predstavio u programu, Jočić je odgovorio kako je bolje da policija zna šta se događa, navodeći da "događaj u Beloj Crkvi za sada ne postoji".

Tanjugu je u srijedu ujutro u Ministarstvu odbrane Srbije rečeno da prema naredbi ministra odbrane Dragana Šutanovca vojna policija obavlja nenajavljene kontrole vojnih objekata prilikom kojih se utvrđuje da li neko neovlašteno boravi u njima.

U Ministarstvu odbrane Tanjugu je 18. oktobra rečeno da Vojska u okviru redovnih aktivnosti svakodnevno obavlja nenajavljene kontrole vojnih objekata u potrazi za haškim optuženicima.

U posljednjih nekoliko mjeseci takve akcije se izvode skoro svakodnevno, objasnili su u Ministarstvu odbrane navodeći da je toga dana pretres obavljen u kasarni u Pančevu, a prethodno i u Zrenjaninu.

Koordinator Akcionog plana za hvatanje haških optuženika Rasim Ljajić kazao je u utorak uvečer RTS-u da je vojna policija izvršila potragu u kasarni i klubu vojske u Beloj Crkvi.