Svijet
61

Jihadi John pobjegao od IDIL-a, plaši se da teroristi više nemaju koristi od njega

Klix.ba
Jihadi John
Jihadi John
Britanski terorist Mohammed Emwazi, poznatiji kao Jihadi John, pobjegao je od IDIL-a jer se uplašio da teroristička organizacija više nema koristi od njega, zbog čega bi ga mogla likvidirati.

Jihadi John se uznemirio i uplašio kada je identifikovan kao ubica britanskih i američkih taoca, zbog čega ga traže vlade obje zemlje, koje na tlu Sirije imaju svoje specijalne snage. Cilj Britanaca i Amerikanaca je da ga uhapse ili ubiju, a Jihadi John se plaši i pripadnika IDIL-a, jer smatra da im više nije koristan. Također, plaši s i da će ga ubiti neki od članova IDIL-a zbog ljubomore.

Spekuliše se da se i dalje nalazi u Siriji, ali se priključio nekoj manje poznatoj džihadističkoj grupi, kako bi se sakrio od onih koji ga traže širom Bliskog istoka.

Enwazi je traže zbog brutalnih ubistava novinara i humanitarnih radnika među kojima su Stephen Sotloff, James Foley, David Haines, Alan Henning i Peter Kassig.

Pouzdani izvori tvrde da će IDIL-ove ubice likvidirati Emwazija bez oklijevanja kada ne bude od koristi, tako da će doživjeti sudbinu svojih žrtava.