Svijet
26

Jezivi snimci zadnjih minuta u palom avionu: Čuju se vrisci i udarci u metal

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Francuski magazin Paris Match i njemački Bild objavili su kako su tokom istrage pronađeni snimci na kojima se vide dešavanja unutar aviona Germanwingsa samo nekoliko minuta prije konačnog pada.

Snimak je, kako su objavili njemački i francuski mediji, napravio jedan od putnika pomoću svog mobilnog telefona.

“Na snimku se mogu čuti krikovi i glasovi koji na nekoliko jezika govore: 'O Bože moj'”, objavio je magazin Paris Match koji također piše kako se na snimku mogu čuti i udarci u metal, što bi vjerovatno mogli biti pokušaji pilota da silom otvori vrata i uđe u kabinu.

“Pred kraj, nakon sve jačih potresa, vrištanje se pojačava. Potom nastaje potpuna tišina”, objavio je Paris Match, prenosi CNN.

I Bild i Paris Match detaljno su opisali video, ali ga nisu objavili. Saopćili su kako su, zahvaljujući izvorima bliskim istrazi, imali priliku pogledati snimak.

Zvaničnik Francuske agencije za istraživanje avionskih nesreća kazao je kako oni ne znaju za postojanje takvog snimka.

Glasnogovornik Francuske žandarmerije Jean-Marc Menichini kazao je kako su informacije koje su objavili Bild i Paris Match potpuno netačne te da odavanje takvih informacija nije odobreno.

Ipak, kazao je kako su mobilni telefoni s mjesta nesreće sakupljeni, ali da još uvijek nije istraženo da li se u njima mogu naći informacije o samoj nesreći. Upitan je li moguće da su informacije medijima dostavili zvaničnici koji su radili na prikupljanju mobitela, Jean-Marc Menichini kaže kako to nije moguće.