Svijet
0

Jedanaest mrtvih u napadima u Iraku

FENA
Osam policajaca i tri civila, među njima jedan sunitski imam, ubijeni su u srijedu u nekoliko napada u Iraku, dok su tijela pet ubijenih osoba pronađena u Bagdadu, saopćili su izvori sigurnosti.

Četiri policajca i jedan civil su ubijeni kada su naoružane osobe otvorile vatru na patrolu u četvrti Mansur, na zapadu Bagdada, saopćio je jedan od izvora sigurnosti, javlja AFP.

Jedan komandant i pukovnik policije su ubijeni, a dva policajca su povrijeđena u eksploziji ručne bombe pri prolasku njihovog vozila, na istoku glavnoga grada, dodao je on.

Jedan civil je ubijen, a dva su povrijeđena kada je minobacačka granata pala na njihovu kuću i eksplodirala, u četvrti Baladiyat, također na istoku Bagdada, saopćio je ovaj izvor.

Tri policajca i jedan civil su povrijeđeni u eksploziji automobila-bombe blizu ministarstva kulture, na istoku glavnoga grada.

U Tikritu, 180 km sjeverno od Bagdada, dva policajca su ubijena, a dva povrijeđena iz zasjede postavljene njihovoj patroli, saopćila je gradska policija.

U Hawijahu, 50 km zapadno od Kirkuka, naoružane osobe su ubile jednoga sunitskog imama, saopćio je policijski izvor toga grada.

Na kraju, tijela pet ustrijeljenih osoba, među kojima su dvije žene, pronađena su na različitim mjestima u glavnome iračkom gradu.

Na drugoj strani, dva šiitska inženjera, koja su radila za Naftnu kompaniju sjever, oteta su u utorak navečer blizu Kirkuka.