Sjever Kavkaza
0

Jedan policajac ubijen, trojica ranjena

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Jedan policajac je ubijen, a trojica su ranjena u dva odvojena napada u Dagestanu na sjeveru Kavkaza, javljaju ruske novinske agencije.

Major Šamsutdin Kurbanmagomedov pogođen je juče oko 14 sati iz vatrenog oružja dok je sjedio u svom automobilu u gradu Kasavjurt na istoku Dagestana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je umro na putu do bolnice, prenosi Itar Tass.

U  republici Kabardino-Balkarija tri policajca su ranjena u pucnjavi kasno sinoć dok su se vozili kroz zapadni grad Tjurnauz, javila je agencija Interfaks, pozivajući se na  službe bezbjednosti.

"Napadači su otvorili vatru na policijikog vozilo koje je u tom trenutku prelazilo most. Jedan poručnik i dva narednika zadobili su povrede različite težine", rekao je neimenovani izvor bezbjednosti   agenciji Interfaks.

Vlasti se bore da savladaju  pobunu islamista na sjeveru Kavkaza, a mete njihovih napada su najčešće policija i zvaničnici lojalni Moskvi.

Početkom mjeseca u cilju suzbijanja ekstremiza na sjeveru Kavkaza ruski premijer Vladimir Putin  najavio je velike ekonomske projekte kako bi privukao strane investitore u ovaj siromašni region.