Svijet
0

Jak potres na granici Gruzije i Rusije

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale potresao je rano jutros planinski region na sjeverozapadu Gruzije, ali još nema podataka o eventualnim žrtvama ili mnaterijalnoj šteti.

"Mogu da potvrdim da je epicentar zemljotresa bio 70 kilometara sjevernod od Kutaisija u regionu Oni. Za sada nemamo podatke o šteti ili žrtvama", rekao je šef Službe za vanredne situacije Irakli Kadagidze.

Region Oni nalazi se zapadno od separatističke oblasti Južna Osetija,  nedaleko od gruzijske granice sa Rusijom. Kutaisi je udaljen oko 236 kilometara zapadno od Tbilisija. 

Ruske novinske agencije prenijele su izjave južnoosetijskih zvaničnika koji su rekli da u zemljotresu nema žrtava niti veće materijalne štete. 

Američka agencija za geološka ispitivanja javila je da je jačina zemljotresa bila 6,2 stepeni Rihterove skale i na dubini od deset kilometara. 

Posljednji jači zemljotres, koji je pogodio Gruziju,  bio je u aprilu 2002. kada je  u Tbilisiju   poginulo šest ljudi i  pričinjena   znatna materijalna štetnja u starom dijelu grada.