Medicinska sestra Kate Middleton
29

Jacintha Saldanha dva puta pokušala izvršiti samoubistvo

Klix.ba
Medicinska sestra koja je izvršila samoubistvo nakon što je australskim radijskim voditeljima, koji su se lažno predstavili, dala informacije o zdravst venom stanju trudne Kate Middleton, prošle godine se dva puta pokušala ubiti, a pila je i antidepresive.

Indijka Jacintha Saldanha, koja je radila u londonskoj Bolnici kralja Edwarda sedmog u kojoj se liječila vojvotkinja od Cambridgea, oduzela je sebi život nekoliko dana nakon što su australijski voditelji od nje na prevaru izvukli informacije pretvarajući se da su kraljica Elizabeth i princ Charles.

Nakon njenog samoubistva podigla se velika prašina. Voditelji su suspendovani s posla, a javnost ih je osuđivala. No, izgleda da je Saldanha i ranije imala psiholoških problema.

U decembru 2011. pokušala se ubiti tokom posjete rodnoj Indiji. Preživjela je nakon što je prebačena u bolnicu, no nakon devet dana je ponovno pokušala samoubistvo skočivši sa zgrade. Nekoliko dana je provela u bolnici, a nakon toga su joj prepisani jaki antidepresivi koje je morala piti devet mjeseci.

Njena porodica izjavila je da im Jacintha nije ništa govorila o incidentu s novinarima, no ona je u pismu koje je ostavila iza sebe kao razlog samoubistva navela krivicu koju je osjećala zbog davanja povjerljivih informacija.